05 veebruar 2020

Donald Trump võidab - jälle

Mõnda aega tagasi arutasin isekeskis, et nii lolli tegelast nagu Donald Trump, nii tark rahvas nagu Ameerika Ühendriikide rahvas ju ometigi ei vali. Aga nad valisid. Tagantjärgi süüdistatakse Venemaad, et nemad valimistesse sekkunud. Lubage uuel ilmutusel settida - ameeriklased ongi selline rahvas, pisut opakad 'sila jest, uma mala'.

Et aasta lõpu poole jälle presidendi valimised toimuvad, siis on kõik demokraadid koondunud milleks - Donald Trumpi kukutamiseks. Isegi, kui see neil õnnestub, ei tõota see head. Nende valimiste käigus lõhestatakse Ameerika rahvast üha enam ja enam. Tulemuseks on järjekordne kodusõda.

Heakene küll, Sanders pakub uut nägemust, lahkumist kapitalistikust ühiskonnast sotsiaalsemasse. Aga isegi tema on kinni võitluses Donaldiga - Donald domineerib valimisi, enne kui see alanudki on.

Ma ei näe ühtegi meest ega naist, kellel oleks nägemus, et seda teed me nüüd läheme ja selline on tulevik. Selles mõttes ehk tõesti, oleks tuleviku mõttes lausa hea, kui Ameerika Ühendriigid variseks omaenda rumaluse põrmu. See toob kannatusi kindlasti ka Euroopale, ent samas, see kõik on lõppeks vältimatu.

Seega, pole vahet kes võidab sügisel, sõda jääb.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar