21 mai 2010

Rahvas vs. Kommertspangad

Euro tulemisega on teatavaks saanud, et pangaautomaadid ei hakka väljastama 10 eurost pisemaid rahatähti. Tehnilised särgidvärgid..

Aga ilmneb, et need tehnilised raskused on ületatavad, vähemasti Sloveenias ja Portugalis saadi sellega hakkama. Mis ütleb meile seda, et asi ei seisa mitte tehniliste asjade, vaid pankade suhtumise, et mitte öelda laiskuse taga.

Päevalehes ilmunud artiklis kirjutatakse, et facebookis olla lausa tuhandepealine survegrupp, kes siis nüüd nõuab pankadelt võimalust automaatidest 5 euroseid kätte saada. Ja põhjus väga lihtne - kannatajateks jääksid asjade praeguse seisu puhul vanurid ja lapsed, kelle pangaarved on sedavõrd väikesed, et neil poleks kuu lõpus pangaautomaadiga midagi peale hakata.

On's siis tõesti kõige selle taga pankade ülim soov sularaha üldse kasutusest kaotada, et kõik oleks kontrolli all? IT ja tehnoloogia, mis meile vabaduse pidi tooma, on pankade kätes orjastamise tööriistaks saanud.

Ühinen oma blogiga samuti surve avaldamiseks; suurpangad peavad mõistma, et selline "käi jala" suhtumine ei lähe mitte. Kui rahvas ei kaitse ennast, kui rahvas ei kaitse oma nõrgemaid liikmeid, siis tõrguks mu keel küll seda kooslust kodanikuühiskonnaks nimetamast.

Aga nagu ma olen, lootusetu optimist ja kodanikuühiskonna ideoloog, usun, et sotsiaalmeedia hääl ei jää tulemusteta. Kui tunned, et see sulle korda läheb, levita sõnumit ja anna oma hääl.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar