07 mai 2010

Kes meist on pädev, üleüldse?

Täna õhtul see sünnib, aga mis täpselt, ei tea vist keegi veel, isegi mitte teatrirahvas ise. Kui kõik hästi läheb, istun täna Saku Suurhallis pealtvaatajate ridades, teatri NO99 etendust vaatamas. Ootused on mul kõrged, aga isegi kui etendus lahjaks jääb, on head teatrit nähtud juba omajagu. Päris kindlalt võib öelda, et mitmed muutused on juba toimunud, ning neid tuleb veelgi - nii see lihtsalt ei jää.

Etenduse vaatajatel ja teistel huvilistel tasuks lugeda Delfis ilmunud spekulatsioonide loetelu. Üsnagi üheselt on tegelikult seal välja öeldud, et tuleb, jah tuleb, uus erakond. Kas täna, ma ei tea, kahtlen selles millegipärast. Kas enne eelolevaid valimisi, pole samuti kindel, aga ta tuleb. Rahvas on valmis, vajadus olemas, edasine on juba lihtne tulem.

Pealkirja kribasin inspireerituna Lauri Vahtre hinnangust näitlejate pädevuse, õigemini selle puudumise kohta poliitika teemadel sõna võtta. Mina jäin jälle mõtlema, kas Vahtre ise on piisavalt pädev arvustamaks teatritükki? Kes meist üldse on pädev nö. pehmetes teemades. Ei ole poliitika, ega teater, ega ühiskonna areng täppisteadused. On neid, kes jagavad matsu teistest rohkem ja ka neid kes teistest vähem, aga ärgem unustagem, kodanikena on meil igaühel oma arvamus, omad kogemused ja nägemus. Omad valikud ja soovid, kodaniku vabadus ja vastutus mingi seisukoht võtta.

Kui jõuan, kriban juba täna õhtul oma värsketest muljetest.

lefalefa :)

3 kommentaari:

  1. Anonüümne07 mai, 2010

    Loodetavasti tuleb sama fenomen nagu tuli Junior Tarandi puhul

    VastaKustuta
  2. Mina loodan, et tulemiks on "sotsiaalse kunsti" rehabilitatsioon ja et ma veel kuulen oma elus eestikeelset poliitilisist pop-i, sellist, mida kõik teavad ja kaasa laulavad :D

    VastaKustuta
  3. Anonüümne07 mai, 2010

    Õige vastus on Mart Raukasel: http://www.tedx.ee/mart-raukas/

    VastaKustuta