16 aprill 2010

Puude taga on tavaliselt mets

Vahva näha, kuidas ajakirjandus endiselt filtreerib teater NO99 projekti "Ühtne Eesti" edenemist. Skeptikute ridadesse on astunud Peeter Oja isiklikult, nimetades seda liivakastimänguks ja tuuletallamiseks. Valge laev, mille vilksatust paljud juba arvasid nägevat, on osutunud lainetel hulpivaks kulunud sõnumiga kilekotiks. Lisaks veel ropult kallis ja üldse kahtlase taustaga.

FAIL?

Jätkan oma mõtet sellest, et Ühtne Eesti pole millegi uue algus, vaid osa protsessist, vaheetapp. Ma leian, et ka seekord, on puude taga päris korralik mets. Mis on siis need puud, mida me vahime ja mis meile pettumust valmistab.
1. Ühtne Eesti - sarnaneb ühe teise partei nimega
2. Eesti eest - kaaperdatud kaubamärk või IRL'i salaprojekt?
3. Kes siis veel - hoopiski Savisaare salaprojekt?
4. jaburad loosungid ja reklaamiklipid
5. kelle rahade eest? - pole vahet, mis vastus; igatepidi on paha
..ja mõned puud veel

Aga seda, mis toimub näiteks rahvameedias, ehk siis blogides; seda miks ja kui paljud sellest õhinas on, sellest ajakirjandus vaikib. Üllaülla, seal see mets ongi. Milleks lasta ennast ülesse kütta ajakirjandusest ja õhulossidest, kui selle asemel süveneda ja näha, mis on puude taga. Ei maksa lasta ennast häirida siltidest ja teatraalsusest. Etendus käib ja lõppvaatus on nägemata, ning teatrietenduse puhul teatraalsuse puudumine oleks kui Kroonika ilma Anu Saagimita. Harjuge ära.

Peeter Ojalt tahaks küsida, kus on su usk, mees? Tunnistad, et Eesti on tohutult muutunud, aga samas ei usu, et poliitika võiks muutuda, üldse kunagi. No mida sa ullike siis ootasid; et rahvas oleks tulnud barrikaadidele kutsuda ning parteid ja poliitikud oleks selle peale põlvili laskunud. Et täna teeme teatrit ja homme on meil uus Eesti? Heh, naljatilk.

Eesti on kodanikuühiskonnana aina paremaks läinud, leian mina; uus põlvkond on peale kasvamas. Või olen ma tõesti mingi udulendur? Aidake mind, peatage maa, ma tahan maha minna. Silmini sinna vanasse mõnusasse sopalompi, turvalise teadmisega, et paremaks ei lähe midagi, milleks erutuda.

või oodake, ma veel mõtlen..

1 kommentaar:

  1. Anonüümne07 mai, 2010

    Meediaekspert dr.McAivar
    on samuti hämmingus muidu nii asjaliku OjaPetsi hinnnangust.Onko miehellä omakin lehmä ojassa ? Kas lp. ärapanija pelgab tõesti uue parteilise jõu sündi või kardab teatrit?

    VastaKustuta