14 september 2014

Putin on ikka odav vend küll


Ärkan mina ülesse, viskan pilgu uudisteportaalile ja üks uudistest on, et kellegi kohver on pihta pandud, lausa vägivaldselt. Aega süvenemiseks polnud, mõtlesin vaid, et miks küll mingi kohvri röövimine esilehe uudis on. Hiljem sain muidugi teada, et tegu oli Eston Kohveriga, mitte kohvriga ja et kohvrit ennast polnudki; kõigest püstol, mobla ja pisut sulli.

Mida edasi uudiseid ja infot laekus, seda enam pani kogu see sündmus kukalt kratsima. Et miks see juhtus ja just nüüd ja miks see nii suure kella külge on pandud. Lisaks mannetu raev ja viha, kui jõudis kohale tõdemus, et Putin lihtsalt irvitab näkku, tulge ja päästke nüüd oma mees. Ta ei viitsi telefonigi vastu võtta, rääkimata mingist mõistlikust läbirääkimisest.

Ah, et miks? No kuulge, kui enne seda mitu nädalat jutti kuulutati, et meile tuleb nüüd külla Obama, maailma suurima ja võimsaima riigi president. Ja Putinit ega Venemaad polnud selles võtmes olemaski. Ajab ikka närvi küll, või mis. Ja siis tehtigi see teoks, jõudemonstratsioon; sähke teile Obamat ja NATO't.

Teise riigi kodaniku röövimine on muidugi kole lugu, aga miks sellest nüüd nii suur number on tehtud. Keda siis õigupoolest rööviti? See oli ju kõigest kuller, viis raha, sai asju. Selles mõttes oli see Venemaa poolt lati alt läbi jooksmine, samas nägu endil selline peas, nagu oleks Stirlitsi kätte saanud, aga ei, lihtne ametnik, kuller. Jah Putin, pead veidi veel pingutama, äkki tahad mu vanatädi kah pihta panna.


Tulles tagasi miks küsimuse juurde, saame järjekordselt tõdeda, et venelasele meeldib, kui teda kardetakse. Ja saame sedagi tõdeda, et meie oleme selle sööda alla neelanud koos kogu euroopaga; kardamegi Venemaad. Ning vähe sellest, ogara innukusega levitame Putini propagandat edasi. Viimane näide sellest oleks Putini endise majandusnõuniku Andrei Illarionovi tsiteerimine. Mis see muud on, kui hirmu sisendamine: kartke meid, meil on suur isu ja me alles alustasime.


Venemaal pole võimekust mitmel rindel sõdida, ei ole. Ei ole ka reaalne, et Putin nüüd tuleb ja vallutab Eesti ööpäevaga ära, ei ole. Venemaa on nõrk, rääkigu nad ise mida tahavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar