01 juuni 2020

Ameerika Kevad

 
Kas tõesti on see juhtumas just nüüd ja meie ajal? Kas tõesti on Ameeriklased hülgamas vägivalla ja ülbuse? Kas tõesti läheb neile korda pigem õiglus, kui et üle üksteise laipade ronida kõrgemale ja kõrgemale, nimetades seda 'õnne püüdluseks'. Kas tõesti suudab Ameerika põlvitada ja kahetseda omi patte; põlisrahvaste hävitamist, neegrite orjastamist, enda seadmist ülemaks kui kõik teised. Kas tõesti?

'America First', kuulutas Donald Trump, millele vastasid pooled kodanikest. Päris kindlasti ei mõtelnud suurem osa neist, et see tähendab seadusetut vägivalla kasutamist seaduse esindajate poolt. Sest mis mõtet enam üldse seadusel, kui tegusid õigustatakse ideega. Idee, et kui sina oled neeger, siis pead surma surema; idee, et kui usud teist Jumalat, pead surma surema; idee, et kui oled teiselt maalt, pead surma surema. Idee, et kui su larf mulle ei meeldi, pead surma surema.

Kas tõesti juhtub see, et kõrgemal võimupositsioonil olevad inimesed võtavad mõistuse pähe ja noomivad alluvaid, et ärge enam neegreid tapke? Võimalik. Aga vähe usutav.

Mis ma näen, on see, et Ameerika rahvas läheb läbi puhastustulest, mille taga on dragöödia ning laipade hunnikud. Laipu on Ameerika rahvas näinud ka varem, see pole neid takistanud end Suureks Rahvaks nimetamast. Ehk on tõesti hunnikud liiga väikesed olnud.

Mis muud kui varuge soola, vett ja makarone. Võib vaja minna.



1 kommentaar: