07 detsember 2010

Kas homo tohib jõule tähistada?

Mis siis kui sinu naaber on gei ja usklik pealekauba? Ja võtab endale veel ka vabaduse jõule tähistada. Tõeline vähemuste grupp, võiks lausa looduskaitse alla panna.

Pahased on nende peale nii kristlased kui heterod. Pahandumise asemel võiks pigem üritada mõista; vaesed vähemused, ei saagi aru mille pärast neid rohkem taga kiusatakse, kas usu või seksuaalse orientatsiooni pärast. Kuulutuses võrdsustavad nad ennast Jeesusega, polnud ju temalgi kohta ega asu, hüljatud ja põlatud. Olgu selle seksuaalse orientatsiooni ja usutunnistusega kuidas on, aga selline ennast märtriks tegemine ei tekita minus ei kaastunnet ega põlgust. Pigem saadaks nad psühholoogi juurde enesehinnangut parandama.

Mis aga puutub teemasse, siis jõulud pole õnneks kellegi poolt patenteeritud. Ei usklikud ega uskmatud ei oma (ainu)sõnaõigust, kes ja kuidas jõule tähistada tohib.

Peace and Be Cool

9 kommentaari:

  1. Keelata ei saa. Las tähistavad. Teisalt on homod jõulusid tähistamas oksüümoron. Jõulud on kristliku päästelootuse püha. Homod ja lootus päästele ei käi aga kokku.

    Ükski terve mõistusega inimene ei saa ju eitada et homoseksuaalsus on Jumala Tahte vastane ning ükski homo ei pääse Jumala riiki.

    Piiblis on selgelt kirjas: 1.Kor 6.9-10

    Või te ei tea, et ülekohtused ei päri Jumala riiki? Ärge eksige: ei kõlvatud ega ebajumalateenijad, ei abielurikkujad ega lõbupoisid ega meestepilastajad,
    ei vargad ega ahned, ei joodikud ega pilkajad ega
    riisujad päri Jumala riiki!

    Homoseksuaalsus on üks ülbeimaid patte. Ükski joodik ega varas ega riisuja ei kiitle oma patuga. Me ei näe Tallinna tänavatel varaste paraade ega joodikute paraade. Homod aga on võtnud oma patu suhtes hoiaku: "ma ei saa sinna midagi parata".

    Saavad küll. Iga homo saab end sundida ka vastassoolisega lapse sigitama, aga vaat ei taha. Nad tahavad lihalikku naudingut enam kui seda, mida Jumal neile on õigeks käitumiseks seadnud.

    Homoseksuaalne olemisele pole mitte mingit õigustust.

    Aga jõule võivad nad pidada. Paljud uskmatud peavad ka jõule, ehkki sarnaselt homodele viib nendegi tee paratamatult hukatusse. Ehk paitab jõuluajal neile tõekiir ja nad muudavad end: homod jätavad oma homosuse ja uskmatud uskmatuse.

    VastaKustuta
  2. Hea blogisissekanne, aga järgnev kommentaar näitab selgesti, et küsimus pole ei märtri rolli võtmises ega halvas enesehinnangus - põlgus on reaalsus.

    VastaKustuta
  3. Jõul ei ole mingi kristlik püha, puhta paganlik traditsioon, kus homode diskrimineerimist ei tunta.

    VastaKustuta
  4. huvitav millise kümne käsu vastu joodikud ja geid eksivad, et see kõige hullem patt on ?

    VastaKustuta
  5. Khm. Vaatame homoprobleemi laiemalt. Homod teevad midagi sellist mida nende kaaskodanikud heaks ei kiida. Okei. On veelgi asju mida heaks ei kiideta: nudism, intsest, mitmikkooselu, amoraalsus kõige laiemas tähenduses jne.

    Juhul, kui sallime homoseksuaalsust tuleb sallida ka kõike muud mida inimlik fantaasia välja suudab mõelda.

    Pealegi rõhutavad homod, et see on neil kaasasündinud omapära. Ent ka muud nn armastusevormid on ju kaasasündinud. Näiteks pedofiilia. Platooniline pedofiilia. Homoloogika kohaselt ei ole selles midagi halba, kui täiskasvanu armastab last. Armastus on ju alati hea, eks?

    VastaKustuta
  6. See et kui me nüüd üht asja sallime, on kogu maailm tagurpidi ja kõik -fiiliad lubatud, on väga levinud vastuväide. Paraku pole kommentaator niinimetatud homoloogikale pihta saanud. Jah, armastus on alati hea, kui see tuleb täiskasvanud ja süüdivate inimeste vastastikustest tunnetest sundimatult ja kedagi ära kasutamata. Ja pedofiiliast rääkides ei ole tõendeid, et poisslapsi rohkem ära kasutataks võrreldes tütarlastega. Mis me nüüd teeme, keelame pedofiilia ära hoidmiseks heteroseksuaalsuse ka ära? Kokkuvõtes - mul ei tule pähegi keelata ära Jüri ja Mari armastust ega seda kritiseerida. Miks peaks keegi võtma endale voli otsustada, et Jüri ja Mart ei tohi teineteist armastada?

    VastaKustuta
  7. Kuule, üleeelmine, mina tõesti ei saa aru, mille poolest platooniline pedofiilia halb on? No et jalutab onu pargis, vaatab lapsi õrna naeratusega, aga kõik jääb platooniliseks. Keda see häirima peaks? Okei, see, kuidas keegi peksab pihku näiteks ujuva lapse pildi peale, on meie mõistes imelik, aga minu mõistes on täpselt sama imelik see, kui mõni heteromees ausalt tunnistab, et "näed, selle šampoonireklaami peale olen pihku tagunud, nii ilus tüdruk on ju". Täpselt sama moodi pildi ebasihtpärane kasutamine, aga pildistatavat see ei haava. Kui kasutatakse pilte, kus tehakse juba midagi enamat, pole see enam platooniline, sest nõudlus tekitab teatavasti pakkumise ja seega annab see mees tõuke selleks, et keegi neid pilte juurde tõukaks ning siinkohal ei saaks enam eetilises mõttes platoonilisest pedofiiliast rääkida, kuigi ta käsi ühtki last ei puuduta. Probleem on aga hoopis selles, et kuna pedofiilia on enamasti tekkinud mingist sügavast lapsepõlvetraumast, ei suuda nad seda kontrolli all hoida.

    VastaKustuta
  8. Rents

    Igast mõttest saab kunagi tegu ja ka mõte ise on mingist mõttes tegu. Jeesus ütles muuseas:

    Te olete kuulnud, et on öeldud: Sa ei tohi abielu rikkuda! Aga mina ütlen teile: Igaüks, kes naise peale vaatab teda himustades, on oma südames temaga juba abielu rikkunud.

    Siit on näha, et Jeesus nõuab inimeselt palju enamat kui lihtsalt kombetäitmist. Ta nõuab inimeselt ka seda, et ta ei tunneks isegi ebakõlbelisi himusid.

    Vaid sellest kirjakohast lähtudes saame me langetada hinnangu nii homoseksuaalidele kui pedofiilidele: niikaua kui nad ei suuda oma patuseid ihasid kujundada normaalseks, pole nende koht Jumala riigis ega kristlaste seas. Ka tsölibaadis elav ja seksuaalsest käitumisest loobunud homo ja pedofiil jäävad edasi homodeks ja pedofiilideks. Vähemalt pedofiilia puhul peaks eluaegse vanglakaristusega karistatud olema ka pedofiiliks OLEMINE.

    See tundub ilmselt uskmatule ülejõukäiv, aga sellele, kes usub, pole siin ilmas miski võimatu. Vahe on vaid selles kelle usk on tugev ja kelle oma nõder. Tugeva usuga inimest ei puuduta ükski patt, ükski haigus, vaesus ega muu viletsus. Enamus inimesi on aga mannetud, nõdrad, patused. Inimene ei saa süüdistada kedagi muud kui oma usu nõrkust, kui miski tema elus on nii, nagu ei peaks olema. Paluge Jumalat tõelises usu ja kõik saab olema!

    VastaKustuta
  9. Kuidas sa üldse tsölibaadis elava pedofiili puhul aru saaksid, et ta pedofiil on? Arvad, et ta ütleb otse, et vahel unistab jah sellisest asjast?

    VastaKustuta